Vårstädning i vindsförrådet

Posted on 17 mars, 2007 in Övrigt

Idag har jag vårstädat i vindsförrådet! Det var lite kyligt om fingrarna där uppe eftersom vären har tagit en timeout i helgen, men jag höll enkelt ångan uppe genom att springa fram och tillbaka med grejorna. Lyssnade samtidigt på Spanarna: ”… i framtiden kommer alla att tillhöra en grupp i femton sekunder.”.

Då började jag med att sortera grejorna, vilket tog 1,5 timme. Oj, vad mycket jag ska sälja på Blocket och loppmarknad! Det blir en rejäl hög till Myrorna också. Förutom dessa tre högar blev det grupper med ”att slänga”-grejor (gick tre rundor till återvinningsstationen), redskap och verktyg, material för bostadsrenovering (skyddspapper, tapet och kakel, bland annat), minnessaker, sex ”att gallra”-kartonger, sportredskap (skidor, stavar och valla), arkiv (ekonomi och pärmar) samt extramadrass med sovsäck — förutom två dörrar ur lägenheten som jag inte använder.

Sedan var det dags att ta foton på säljgrejorna med digitalkameran. Tog en fikapaus med romte och skånepepparkaka. Sedan började jag gallra och samtidigt bestämma vilken typ av förvaring som jag skulle införskaffa: Det blev några rejäla spikar på bjälkarna för att hänga upp saker på, förvaringslådor samt en hylla från Ikea. Blev sugen och passade på att att inhandla årets första glass på hemvägen, som välförtjänt belöning. Mums.

Nästa steg blir gallring av de sex lådorna, varav två med enbart kassettband (!), där jag bland annat hittade ett med Pet Shop Boys musik på och deras skiva Actually. Uj. Nostalgi. Tågluffning i Europa. Budapest och Kreta 1989.

Ikväll blir det dans på Harrys tillsammans med vänner. Laddar upp med en caipirinha i näven och Cara Mia på radion.

comments: Closed