Vansbrosimningen

Posted on 8 juli, 2007 in Simning

Tolv timmar och tjugo minuter senare är jag hemma igen, efter en tur till Vanån och Västerdalälven för att simma Vansbrosimningen idag. Det regnade utan uppehåll hela tiden, men vad gör det: jag hade regnkläder och gummistövlar, alla var på gott humör och det var varmare i vattnet (17,1 grader) än i luften (14 grader).

Jag njöt av vattenfärden, även om det blev kallt ungefär mitt i Vanån, men jag tog några frisimstag och blev varm igen. Det kändes nästan som att det bildades simhud mellan fingrarna på slutet, men det var troligen för att mina tummar och lillfingrar hade börjat att frysa — och jag hallucinerade? Glasögonen immade igen och öronen var fyllda av vatten så det var mest mina egna andetag jag hörde under det våta äventyret. Vad skönt det var ändå, att simma i vatten utan att få klorsmak i munnen! Hittade snabbt min egen rytm och njöt mest hela tiden av loppet.

Den stora skillnaden mot för arton år sedan, då jag simmade tävlingen senast, var att istället det istället för 90 procent deltagare utan våtdräkt var tvärtom: i min startgrupp hade jag och två andra killar simbrallor, resten av de startande hade på sig våtdräkt av olika slag (hel eller halv). Vad är det för fel på vaselin, undrar jag 🙂 — det gick åt tre burkar för att smörja in ett lager skydd på kroppen.

Nåja, vätdräkt är bra att ha, om man har införskaffat en sådan, men den kräver extra tillvänjning, vilket jag inte hade haft tid med i år. Ibland kan man dock undra om det inte har blivit lite för mycket materialsport på alla områden: cykling, löpning och simning. Det var en del som till exempel simmade med speciella simklockor och till och med pulsklockar. Själv hade jag både hastighetsmätare och pulsklocka på cyklingen senast — och det blir ju roligare med lite mer statistik att lagra om varje lopp 🙂

comments: Closed