Trasslig måndag

Posted on 15 januari, 2007 in Övrigt

Ojoj, vilken dag. Jag brukar inte hänga upp mig på småsaker som trasslar till det för mig, men när de händer en efter en som idag så blir man till slut trött och bara vill hem och sova …

Jag borde ha anat oråd redan i morse när jag precis utanför porten tvingades vända eftersom jag ju hade glömt dagens hemlagade lunch att ta med. Sedan tog jag dagens mest felaktiga beslut, nämligen att åka buss istället för att promenera till jobbet, som jag brukar. Det kom ju en kort regnskur och jag som inte hade regnkläderna på mig, hmm. Detta var början på busseländet.

Lokaltrafiken i Linköping var konstant försenad både morgon, lunch och kväll idag. Morgonbussen slog ett föga glädjande rekord: Det tog nämligen 1 timme och 10 minuter att färdas en sträcka som normalt tar 36 minuter. Bussarna var inte bara sena, utan även överfulla med snorkiga ungdomar som satt med skorna på sätet. Urrk och fy. Var finns hyfset och hållningen — och respekten för vuxna? Alla är sedan som drogade i blicken.

Under lunchtid tog jag i med 15 minuters marginal, för att verkligen hinna med ett bussbyte, och sedan ta mig till ett möte i Norrköping, men inte hjälpte det när den första bussen var 20 minuter sen… Sedan var resten av dagen förstörd och jag satte mig att läsa och ta det lugnt istället i ett hörn. Senare på kvällen skulle jag på ett festplaneringsmöte med sångarkompisarna. När den bussen var tolv minuter sen var jag redan luttrad av dagens händelser så jag höjde inte ens ett ögonbryn. Blundade och låtsades att jag var spanjor: Mañana.

Sade jag förresten att det var måndag idag?

comments: Closed