Tentor och rapportläsning

Posted on 14 mars, 2007 in Okategoriserade

Halvvägs in i veckan och det är lillelördag, inklusive och dags för en preliminär utvärdering av veckan. Om förra veckan präglades av mycket rapportläsning på jobbet så kännetecknas den här av tentor: först konstruktion av lämpliga frågor och sedan rättning. Den senare delen påbörjas på fredag.

Fritiden har jag fyllt med körsång två kvällar redan den här veckan — och så blir det ytterligare en timme imorgon. Lika många gånger har jag varit och tränat hittills, dock enbart styrka eftersom min vad fortfarande krånglar. Fast, nu när jag tänker efter så har jag ju faktiskt promenerat fem kilometer som vanligt till jobbet på morgnarna — och visst är det härligt med vårvärme i luften!

Nu blir det hemlagad potatisgratäg med fetaost och spenat, och en bit blåmögelost och kex till efterrätt. Sedan ska jag titta på slutet av första säsongens avsnitt av Dr Who. Ser dock fram emot andra säsongen, då David Tennant spelar huvudrollen istället — han är mer passande, med mer stil, tycker jag. Britterna kan serier — och humor: Monty Python och Holy Grail är fortfarande bäst.

Dagens nyhet: Det ska bli sju betygsteg i grundskolan, varav två för underkänt. Associerar direkt till ECTS-betygskalan, som vi använder på universitetet inom de utländska masterprogrammen: A-E är godkänt, med A i topp, medan FX är underkänt och F är ännu mer underkänt.

PS! Du har väl varit duktig och hållt fingrarna borta ifrån mellanslagstangenten? Bra jobbat! (se gårdagens inlägg)

comments: Closed