Harmonisk lördag

Jag har tillbringat lördagen med mental återhämtning samt fysiskt helande. Det behövs just nu, för jag har nämligen drabbats av halsont.

Jag fick fixa vikarier till mina gruppträningspass i fredags och imorgon. Gick en runda med stavarna för att hålla igång, men på låg nivå (zon 1 i puls) jämfört med gympa och bodypump, som brukar rusa iväg i zon 4 och — ja, faktiskt även i bodypump! — zon 5.

Den mentala återhämtningen har bestått i att jag har tagit i gammal ”surdeg” där hemma, med pappershögar som har samlat damm. Rutinerna för att regelbundet hantera dessa har falerat ibland, men jag försöker belöna mig när jag har lyckats hålla igång de goda vanorna så att jag kan bli bättre.

Jag utvecklar mig enligt steg-för-steg-filosofin, precis som framgångsrika friidrottare som Stefan Holm gör: att på nästa tävling göra en viss sak ännu bättre än förra gången — istället för att tänka ”Jag ska ta medalj”. Medaljen kommer automatiskt när man stegvis har uppnått ett visst mål.

Medan bloggen får en uppfräschning, med bland annat ny design, så lyssnar jag på P4 ikväll. Jag är svag för P4 Dance och deras mixar. De är väldigt underhållande och lockar ofta till dans, vilket ju är meningen.

comments: Closed