Merhaba!

Posted on 3 maj, 2009 in Gympa, Step

Svävar fortfarande på små baklavamoln efter en vecka på träningsläger i Turkiet. Det var en smärre chock att stiga av planet igår: Här i Sverige var ju lika varmt som i Turkiet, där jag har tillbringat den senaste veckan. Var på en välarrangerad träningsresa med glada och inspirerande kollegor, en utlandstripp som blev oförglömlig. Lägg därtill att kulturen, språket och människorna fascinerar mig.

Jag lärde mig så pass mycket turkiska så att jag kunde hälsa, fråga hur man mår, beställa, tacka, berömma, säga nej och adjö. Fick många komplimanger för utttalet, som liknar det finska språkets (och tack till vår egen turkiska för coaching). Gillade även att shoppa i landet– jag har aldrig handlat så mycket kläder på en utlandsresa förut! — för man sitter och pratar, ger och tar information, är vänlig mot varandra och förhandlar om priset över en kopp te; priset som man oftast kan få ned till ca halva dito. Jag som bara skulle köpa en keps …

Jag är också fascinerad av några av mina svenska kollegors frossande vid middagsbuffén, av speciellt bekant välsmakande läckerheter såsom purfärska jordgubbar och smarrigt rosa kräftor; att fullkomligt överlasta en tallrik med dessa läckerheter. Det brukar jag inte se på fester här hemma, men där, i Turkiet, hade vi ju helpension — och det var ju buffé?

Kroppen är öm av tränandet medan nacken kliar av solen och ögonen av för lite sömn, men jag känner mig lycklig av att ha fått umgås med så många dansanta människor i en så annorlunda kultur. Jag håller dörren öppen för ännu en resa till samma land.

Lütfen, bir kahve sütsüz.

comments: Closed