Melodifestivalseftersnack

Posted on 12 mars, 2007 in Övrigt

Det absolut populäraste samtalsämnet under jobbfikat idag var melodifestivalen. Visst är det fascinerande att den engagerar så: Var det rätt låt som vann? Varför? Vad hade du för favorit? Varför var Malmöjuryn de enda som gav Marie Lindberg poäng? Varför kom Tommy Nilsson sist? Ingen är oberörd av melodifestivalen och alla har åsikter, vilket är härligt! Visste du att en lyckad schlager är uppbyggd enligt principen vers, refräng, vers, refräng, refräng (ibland kan man börja med refrängen) och med text som handlar om hjärta, kärlek, den blå himlen, de kvittrande fåglarna och annat positivt.

Ett annat samtalsämne är våren, som verkligen står och bankar på porten här i Linköping. Jag har dock luva och vantar med som reserv i väskan, för att inte råka ut för en vårförkylning 🙂

Dagens inspirerande citat hämtar jag från Janice Soderling, författande amerikanska i Boxholm: ”Tv fördummar. Det finns bra program men många tittar på skräp. Det är också nyheter ideligen. Till sist berör de oss inte, de blir en vana, ett slags underhållning som allt det andra.” (Corren 2007-03-10)

Läser istället i DN om att det kommer att bli över trehundra svenska soldater i Afghanistan till sommaren — och fyller på med den brittiska synen på kriget i The Economist. Lyssnar samtidigt på Dolly Parton i P1 (!) medan jag sippar på en kopp Green Dreams-te.

Avslutar kvällen med att ta en dusch och raka mig innan det blir dags att gå och lägga sig.

comments: Closed