Livet — att fördela uppmärksamheten

Posted on 31 maj, 2007 in Övrigt

Mår väldigt bra efter en välplanerad dag på jobbet.

Det är sant att det inte är brist på tid det handlar om, utan brist på uppmärksamhet och koncentration: Om man koncentrerar sig på en sak i taget istället för flera saker samtidigt så får man snabbare resultat. Det sägs att det tar hjärnan och kroppen tjugo minuter att ställa om sig från en sak till en annan; det är en känslomässig begränsning helt enkelt. Då säger det sig självt att man inte kan vara effektiv med flera saker i luften på en gång. Med andra ord: prioritera först, välj sedan en sak, förbind dig till den, härda ut och upprepa — välj sedan nästa sak i prioriteringsordning …

Hann även med en timmes lunchstyrketräning tillsammans med arbetskollegor idag. Kände mig stark och fick de flesta deltagarna att göra rätt och även le en smula.

Nu är förresten en vecka av sommaren planerad, och med att en segelbåt på västkusten är bokad! Jag har lyckats få med mig sånggruppen på en seglats, vilket ska bli kul.

Nu är det kväll och jag tvättar medan jag förbereder mig mentalt inför långcykelpasset fredag kväll. Det ser till och med ut att bli fint väder och alltså en chans för kortbyxor på pedalerna imorgon.

Dagens citat: ”Life is a matter of attention. Your experience of life is not based on your life, but on what you attend to.” Eller med mina egna ord: Livet består av vad du ägnar din uppmärksamhet åt – nu fick jag din 😉

comments: Closed