Konstrunda på Omberg och cykeltur

Posted on 20 maj, 2007 in Cykling

Vilken härlig lördag! Med en god vän som sällskap åkte vi på konstrunda till Omberg och det blev en resa med glada och trevliga överraskningar. Minns speciellt den första och sista ateljén: Morgans observanta naturakvareller i Väderstad respektive Frisks fantastiska keramik i Kullegården. Det är konst som är en lisa för själen och jag kände hur mina sinnen stillades och kom till ro. Vilka konstnärer dessa är. Kände glädje.

På vägen fann vi smultronställen, som till exempel centralkonditoriet i Väderstad, med gammaldags, skön atmosfär. Njöt även av återbesöket till Alvastra klosterruin (det var, hmm, tretton år sedan sist) — vad stort det är! Lunchen intog vi i Hästholmen, på Wärdshus Vätterhästen, ytterligare ett ställe med känsla.

Som om inte dessa upplevelser var nog så blev jag inspirerad till en cykeltur när jag kom hem och det blev fem — nej! — sju och en halv mil till slut innan jag rullade in på hemmets gård vid halvelvatiden (!) på kvällen.

Efter en sådan dag och sedan kvällsmat så sover man gott, eller hur 🙂 (Sov i nio timmar!)

Som avslutning på veckan väntade Supersöndagen, med mer träning, fast nu i sällskap med andra. Hemma väntade hemlagad, asiatisk kyckling och nedvarvning med att stryka dagens tvätt.

comments: Closed