Inspirationsdag på avstånd, med originalet Izzard

Posted on 17 februari, 2007 in Träning

Det var milt väder ute idag, när jag gick en långpromenad i skogen.

Passade samtidigt på att besöka träningsanläggningen eftersom jag hade glömt mina kontaktlinser där. Det var visserligen inspirationsdag för oss instruktörer idag, men jag kände dels att jag behövde vila idag eftar en ganska intensiv träningsvecka och dels att arrangemanget inte hade den inriktning som först hade annonserats. Ett slags avtalsbrott var det, alltså.

En inspirationsdag med motionsgymnastikpass ska innehålla inspiration, det säger ju namnet. Att någon kommer och håller halvfärdiga pass, det ger i alla fall inte mig någon rörelseglädje. Så hade dock syftet med dagen tolkats att några, som ett tillfälle att få återkoppling om osäker koreografi, vilket var synd. Det är skillnad på inspiration, fortbildning och utvärdering — alla exempel på aktiviteter som samlar såväl instruktörer som deltagare — och inte bara i orden.

Lyssnade på en gammal Eddie Izzard-föreställning (Definite Article) och kunde inte låta bli att tänka på likheterna i teknik med Magnus Betnérs show, som jag besökte i torsdags. Magnus citerade till och med Izzard förutom att använda samma knep, som till exempel att göra en återkoppling till något tidigare sagt fast sätta i det i ett annat sammanhang. När man gör det plötsligt så blir det ofta himla kul. Betnér har dock sin ilska som gör honom unik, medan Izzard är snällare.

comments: Closed