Handdatorn: Från papper till dator och tillbaka till papper?

Posted on 26 oktober, 2008 in Datorer, Palm, Windows, Linux

Den ursprungliga handdatorn utan mobiltelefon är ganska sällsynt, i varje fall bland mina kollegor. Om den skulle ha en mobiltelefon, så är den ofta av sämre kvalitet jämfört med en vanlig mobiltelefon. Oftast ser jag en mobiltelefon som ibland används som kalender, eller så är kalendern separat på papper. iPhone och liknande så kallade snudda skärmen-baserade apparater är än så länge sällsynta, men de har allt integrerat och genomtänkt från början, av acceptabel kvalitet och dessutom med stor skärm, så att det till och med går att se film.

Nu finns det dock en rörelse som strävar tillbaka från det digitala till det analoga och letar efter alternativ som är helt manuella; som letar efter allt från olika typer av bekväma pennor till den perfekta papperskalendern.

Vad sägs om till exempel en 8 sidor stor kalender som man skapar och skriver ut varje vecka? Det är vad PocketMod handlar om.

Jag håller mig till Palmhanddatorn, som jag varit trogen i snart åtta år, från Palm Vx via Tungsten T till Tungsten T3. Det ska bli spännande och se vad Jon Rubinstein, som utvecklade iPod, kan åstadkomma hos Palm till våren 2009.

comments: Closed