Fullmatad lördag

Posted on 29 september, 2007 in Löpning

Nu är jag hemma igen, efter ytterligare ett sportäventyr i Sverige.

Lidingöloppet 2007 var en taktiskt fulländad insats av undertecknad, om man undantar att jag var tvungen att besöka toaletten halvvägs in i loppet 🙂 Taktiken bestod i att följa pulsklockans signaler och hålla mig i zon 3 (under 140 bpm i puls) i 20 km och sedan öka. Det fungerade perfekt!

Trots regn och geggamoja (och bajamajavisit), vilket innebar två steg fram och ett steg bak på skogens sliriga stigar, så sprang jag på 2.50, d.v.s. bara 3 minuter sämre än förra året då det var perfekt väder med solsken och torra spår. Stoppet halvvägs det här året tog säkert 3-4 min så efter omständigheterna är jag mycket nöjd med resultatet. Dessutom sprang jag verkligen hela den övriga vägen, inklusive den berömda Abborrbacken på slutet, vilket var första gången av de tre ggr som jag sprungit loppet; jag har annars varit tvungen att gå de sista 4 km p.g.a. kramp.

Det ska bli spännande att se vad jag hade för tid på slutmilen, för det var ingen som sprang om mig då, när jag susade förbi en massa trötta löpare. Totalplaceringen var dock, märkligt nog, sämre än förra året, så det måste ha varit många duktiga springfantomer med i år.

Ikväll lyssnar jag på P3 Dans och sedan brasiliansk tropicala.

comments: Closed