Fantastisk dansfinal

Posted on 8 december, 2008 in Dans, salsa, tango

Jag tittade på finalen i kanadensiska So you think you can dance Canada och det var hög kvalitet rakt i igenom. Vilken bra underhållning det var!

Jag håller med de sju (!) domarna som deltog i finalprogrammet: Denna första säsong av SYTYCD i Kanada slår alla andra säsonger i USA, Skandinavien och Australien vad gäller kvalitet och kunnande; topp 20-dansarna är de bästa som jag har sett bland alla säsonger och bland alla upplagor av showen. Att sedan kunna ge konstruktiv feedback är en sann konst men det har domarna bidragit med, vilket gjort programmet än mer intressant att följa.

Alla fyra i finalen är väl värda att vara där, var och en representerandes sin egen dansstil: ballerinan Allie, modern dans-killen Nico, ballroomdansaren Natalli och popparen Miles. Allie blev bästa tjej medan Nico vann hela tävlingen.

Apropå dans. Jag besökte i helgen för första gången den nya nattklubben Strandgatan 2 i Linköping, som gav ett gott första intryck — även om man inte kunde beställa valfri ale i baren (det fanns inte någon ale alls). Discjockeyn spelade annorlunda mixar av kända låtar men som fortfarande var dansbara och det var gott om plats på dansgolvet. Det var blandat med åldrar, precis som på Harrys en lördagkväll; med andra ord, där var killar med ölglas på dansgolvet som inte borde vara där med just ölglas i handen (husets servitörer fick nämligen städa efter dem).

Dans är kul.

comments: Closed