En tur på stan och nostalgi med Thomas Dolby på dvd

Posted on 31 januari, 2007 in Fotboll, Musik, skivor, konserter, jazz, opera

Hemma efter en fullmatad arbetsdag. De sista tentorna blev färdigrättade under eftermiddagen och studenterna fick veta sina resultat. Det var knapert: Endast femton procent blev överhuvudtaget godkända, med många missar på frågor som är ordagrant hämtade ur inlärningsmålen.

Ikväll hade jag tänkt se Henke spela. Han har ju förresten fått medalj från kungen nu. Visserligen ska Manchester United enkelt slå Watford, bottenlaget, men i fotboll finns det inga enkla matcher (ursäkta klyschan). O’Learys nere på stan visade matchen med början kl. 20.40, men tyvärr spelade inte Henke från start. Jag tittade en stund på fotbollen och gick sedan en runda på stan men konstaterade att den låg i princip öde.

På Harrys kompade loungepianisten ensam sina egna tirader. På Cosmic Bowling, som också har en sportbar, blev jag i praktiken utslängd trots att det var fyrtio minuter kvar till stängning. Arsenal-Tottenham-matchen visades för en tom sal. Till sitt försvar ska dock den den stackars unga tjejen i garderoben ha att hon inte visste hur man säljer in en öl till en man; hon ville ju bara vara ärlig och säga som det var: Här händer inget kul längre ikväll för vi stänger snart, så gå hem med dig.

Den gladaste nyheten idag var att se Thomas Dolbys turné från 2006 på dvd, The sole inhabitant. Fick den med posten idag, signerad nr 529 av 1000, av keyboardfantomen ifråga. Vet du vad kopplingen är till Eric Prydz Proper education-singel? Jo, Thomas Dolby spelade keyboard med Pink Floyd på The Wall-turnén. Han är visst på gång med nyskrivet material , efter femton års tystnad och avstickare i Kiseldalen, och det vattnas redan i munnen på mig av att så småningom få höra de kreativa alstren.

comments: Closed