En skön segelvecka

Posted on 15 juli, 2007 in Okategoriserade

Oh, vad härligt det var! Jag grät av lycka igår, den sista dagen på seglingsveckan, när jag satt på däck medan vinden ven och vågorna blåste över båten och vi äntligen fick kryssa; det var 10 sekundmeter vind, vi skotade focken fram och tillbaka medan vi pressade båten så mycket det gick.

Vi började tre man ombord och avslutade med fullt manskap, alla fem ur sånggruppen. Tillsammans hade vi fantastiskt trevliga dagar och kvällar på västkusten under seglatsen. Temat för lunch och middag var givet: havets läckerheter. Vi är alla matintresserade så det blev färskvaror av både krabba, torsk, rödspätta, havskräftor och makrill. På kvällarna underhöll vi grannarna med stämsång och blev inbjudna på mer mys, sång och snack.

Det var visserligen regnigt den mesta tiden, och de en-och-en-halv dagar som det var sol sammanlagt var naturligtvis välkomna, men på kvällarna lugnade sig både nederbörden och vinden så vi ändå kunde njuta av vädret i hamn.

Vi var alla överens om att vi hade haft en mycket angenäm stund tillsammans och började i bilen hem göra upp planer för nästa års segeläventyr. Själv har jag lärt mig mer om både mig själv och de andra i gruppen och om hur bra samarbete och ledarskap ombord ska se ut. Framförallt har mina seglingskunskaper utökats ytterligare; man måste hela tiden vara beredd på att improvisera och vara beredd på att allt kan hända.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att sätta på P1 på radion och kanna grönt te, samtidigt som jag öppnade balkongdörren, tog ett djupt andetag och tittade ut över ”hemmahamnens” ekhage. Av seglingen har både kropp och knopp har sannerligen fått sina lisor och jag känner att jag redan har laddat en stor del av mina batterier, så här halvvägs in i semestern. Skönt ändå att vara hemma igen. Förresten: Det gungar fortfarande när jag går, uj …

comments: Closed