En lyckad löprunda

Posted on 10 februari, 2007 in Löpning, Övrigt

Var ute och sprang i skogen, precis innan solen gick ner. Vad härligt det var, trots (eller tack vare) minus sju grader och got tom snö i spåret. Mötte fyra andra löpare, som förresten alla var killar — även om en av dem hade rosa stickade vantar, hmm, man kan undra 🙂 Blev förvånad över hur lätt det gick att ta sig runt hela sträckan på 7,5 km. Jag kände mig stark!

På förmiddagen promenerade jag i det lika många minusgrader som ovan, och i strålande solsken, ner till stadens centrum för en fika och veckosammanfattning. Har nämligen som vana att sammanfatta veckan och planera för den kommande, med handdatorn till hjälp.

Gick och provade ett annat fik den här lördagen, men tyvärr uppfyllde inte Linds konditori förväntningarna. Kycklingmackan var visserligen god men te-urvalet var skralt: endast tepåsar fanns att tillgå. De hade sex burkar med te men det var svart i dem alla; ”vi har slut på det gröna teet”, sade serveringspersonen, precis som kunden före mig fick sin cafe latte efter någon minuts oväsen vid maskinen.

Tänk om fiket kunde förstå att även tekulturen har förändrats sedan 1980-talet, precis som kaffet, som ju finns i en mängd varianter numera. Till exempel borde grönt te finnas i minst två smaker och muggarna riktiga för te och stora. Jag skulle också vilja ha extra service och tillbehör när jag beställer en kopp te. Ljudeffekterna från en eventuell temaskin kan jag dock vara utan 🙂

comments: Closed