En lördag med stavgång

Posted on 2 september, 2006 in Stavgång

Hör ”Seems it never rains in southern California …” på radion, sjungen av Albert Hammond, en sång om hans liv. (Såg förresten att han fortfarande ger ut skivor.) Jag har precis ätit frukost.

Började dock dagen — jo, det regnade faktiskt inatt — med att runda bostadsområdet med stavgång. Det var skönt, med lätt fläktande vind och 17 grader varmt. Mötte en bekant som var ute med hunden. Pulsen var stabil på 78 bpm och stegfrekvensen som en metronom på 120 steg i minuten.

Det är fler än jag som går rundor här, eftersom det i dagens morgontidning råkade vara en insändarspalt från en stavgångare om Dagens ris till kommunen, som inte klipper häckarna som hänger ner över cykel- och gångvägen på norra sidan av bostadsområdet. Jo, det är lite trångt att passera när grenarna är i vägen och man har mötande trafik.

Dagens i-landsproblem: Den lilla folien som täcker öppningen på nya tandkrämstuber går ju inte att få av när man redan har börjat förbereda tandborstningen med att väta tandborsten och fingrarna är våta, utan man måste få händerna torra först 🙂

comments: Closed