Dans hela natten och Solstollarna

Öm i fötterna men glad är jag efter att ha dels dansat nonstop i fyra timmar och sedan promenerat hem efter en kväll på Harrys i Linköping.

Det var lite folk ute på stan men desto trevligare på dansstället. Jag var riktigt upprymd och det syntes nog när jag dansade eftersom tjejer (pluralis!) kom fram och sade dels att jag är skön och dels att jag dansar bra. Dans är naturligt för mig, att tolka musiken med kroppen. Det var en skön kväll i alla fall. Jag gillar verkligen att stuffa.

Här är visst lite pestolax kvar från kvällsmaten; det blir gott att mumsa på nu. Passar även på att se det sjuttonde avsnittet av So you think you can dance innan jag går och lägger mig. Den av Mia Michaels koreograferad inledningsdansen tar andan ur mig. Nu är det bara åtta personer kvar.

Efter lunch kollar jag på nostalgi-dvd:n med Solstollar och toffelhjältar, som jag fick med posten i förrgår. ”Baby, vad jag längtar efter dig” — vilken underbar beatlespastisch! Och Anna Book, 13 år gammal, som framför sin första hit, ”Killsnack”, en solstollelåt. Jag var nog förresten inte ensam om att vara kär i Carina Carlsson, som var sexton år och sjöng så bra. Jympade till hennes sång och Solstollarna live med F&S i Pildammsparken i Malmö i slutet på 1980-talet. Det är nostalgi — eller ”på fjernsyn”, som Skumberg säger.

comments: Closed