Cykeläventyr i Östergötland

Posted on 8 maj, 2015 in Cykling

chain

Äntligen är jag hemma igen, efter äventyr på och med cykel i Östergötland.

Jag hade som mål en östgötarunda på 9 mil och trampade som inledning från Linköping till Motala — i motvind men soligt och annars fint väder. Längs vägen tänkte jag hälsa på en barndomskompis, tillfälligt på besök i Skänninge.

Med bara fem km kvar till Skänninge satte dock ett kedjebrott snopet stopp för cykelturen. Svordomarna ekade över slätten. Jag ställde mig och liftade, hoppades på turen och vem dök upp runt krönet med stor bil och transporterade såväl skadeskjuten cykel som trött cyklist in till det lilla östgötasamhället? Jo, Irmeli, en finsk Zumba Gold-bekant! Ha, ha, vad vi skrattade när vi fick syn på varandra. Slumpen är trevlig ibland.

Visst kom jag till Skänninge — och Stadshotellet — som planerat (och bara femton minuter försenad) men det blev med bilskjuts istället. Hotellet hade förresten bytt ägare, som också visade sig vara bekanta via Zumban. Haha, jag har nog en stor mängd Zumbabekanta i österled efter fyra år som instruktör.

Slutligen, stort tack till Gunnel (ja, hon dansar också Zumba) som hade tid att komma och hämta mig, från Skänninge tillbaka till Linköping.

comments: Closed