Bussproblem i Östergötland

Posted on 7 september, 2006 in Övrigt

Linköping har problem med sina stadsbussar. Det är inte konstigt att folk drar sig för att åka med dem:

– tisdagen den 5 september, 202 till Lambohov kl. 7.33 från Resecentrum mot universitetet är överfull med ungdomar. Jag får till slut sittplats i höjd med Vallaplan, längst bak. Vid Gamla Linköping dör motorn och bussen blir stående, tyst. Som tur är får chauffören igång bussen igen och vi fortsätter. Vid Linköpings golfbana rasar så innertaket ner!

Det är ren tur att inte någon får den vassa kanten på den tunga plåten över huvudet. Blir lite skitig om fingrarna när vi som sitter där tillsammans lägger undan plåten på golvet.

– torsdagen den 7 september, 201 från Skäggetorp till Resecentrum kl. 5.29. Bussen kom inte. Jag ringer trafikledningen och får bekräftat att vi sex personer som står och väntar i morgonmörkret får ta nästa buss istället. Någon riktig anledning får jag inte, utan man svarar att ”ja, vi känner till att det inte finns någon buss”. Fint.

Jag kunde ha sovit en halvtimme till istället, med tanke på den tidiga timmen. Sedan fick jag och övriga resenärer vänta tio minuter på nästa buss, 202 till universitetet från Resecentrum. Jag hade ju planerat det så att slippa väntetiden eftersom jag visste att 5.29-bussen perfekt ansluter till bytet vid Resecentrum. Kommer till jobbet en halvtimme senare än planerat.

– torsdagen den 7 september, 202 från universitetet kl. 17.05 mot Resecentrum. Sätter mig längst bak på ett skrangligt säte som ligger och guppar medan vi tar oss in mot centrum. I varje sväng gnisslar och bankar det från hjulrummet. Stötdämparna verkar ha givit upp på bussen och smällarna skulle få vilken arbetsmiljöansvarig att höja mer än ögonbrynen … Byter till 202:an hem, som halvvägs får stanna kvar en stund vid en hållplats för att de bakre dörrarna inte går att stänga ordentligt.

Det positiva är dock att busschaufförerna är trevliga! Brukar alltid söka ögonkontakt och hälsa med ett leende när jag stiger ombord — och blir alltid vänligt bemött. Synd bara att de får köra så dåliga bussar …

comments: Closed