Både snö och sol på cykelpremiären, 25 dagar tidigare än förra året

Posted on 20 mars, 2011 in Cykling

Det var soligt väder idag, så jag bestämde mig genast när jag steg upp för att fira detta med en ordentlig cykeltur eftersom motionsracern precis hade blivit servad inför våren.

Eftersom det tekniskt sett fortfarande är vinter så byltade jag på mig fler lager med cykelkläder, speciellt på fötterna, knäna, händer och kring höften. Det blev en riktigt behaglig runda, med solbrillorna på!

Jag njöt av den lätta medvinden halvvägs kring Roxen. Sedan blev det en aning jobbigare när Vångabacken började, dels för backens skull och dels för att den var snötäckt. Det visade sig nämligen att hela norra sidan av vägen kring Roxen, som ju går genom skog, var belagd med de vita flingorna, vilket gjorde backarna dubbelt så jobbiga uppför och lite läskigare att ta sig nedför, speciellt när man har en motionsracer som jag hade. Jag hade dock tur för jag slapp till exempel möte med bilar de gånger jag vinglade till i snömodden.

Jag mötte för övrigt två andra cyklister på vägen på västsidan av sjön och varnade dem, samtidigt som vi kollegialt hälsade på varandra, för de snötäckta vägarna som väntade. Just snön, som ju sprutade upp på skoskydden, var den som ställde till det värst för mig för mina tår var röda av kylan efteråt.

Premiärrundan utomhus blev till slut 81 km lång och tog tre timmar och tio minuter, vilket visade sig vara femton minuter snabbare än förra året då det dessutom var barmark hela vägen runt — och nu var jag också 25 dagar tidigare än förra året. All utrustning och klädsel fungerade perfekt och jag kände mig både mentalt och fysiskt bra under hela träningspasset — för två veckor sedan stod jag på skidor i 8 timmar så 3 timmar på cykeln kändes kort … dock med lite känning i vaderna på slutet.

comments: Closed