Att vara PT är att ha omtanke, känsla och lyhördhet för kunden

Posted on 31 januari, 2013 in Personlig träning

Hade pt-kund i morse. Luttrad som jag är hade jag flera alternativ förberedda för uppvärmning, beroende på vilken utrustning och vilka lokaler som fanns lediga i huset. Det var dock ovanligt mycket uppbokat idag, både extern gruppträning i den ena lokalen och kollega i full fart med pt-kund i den andra, så det fick bli innebandyns combihall för första gången. Detta innebar positivt nog gott om plats för framförallt ordentlig joggning med bra steglängd och sedan step-bräda med pinngymnastik innan vi var redo för gymmet.

När vi väl hade värmt upp och kom till gymmet så var vi superfokuserade på samtliga övningar; med bra teknik, maximal vikt för utmattning, allt för att få grundstyrka; hela kroppen fick sig en genomkörare av de fem övningar vi hann göra under pt-timmens gång.

Vi avslutade sedan med såväl mental som muskulär avslappning, något som kunden flera gånger indirekt hade påpekat under dagens övningar att hen behövde, på grund av onödiga anspänningar i irrelevanta muskler under övningarna i maskinerna. Som grädde på moset fick vi till den bästa töjningen av lårens baksida hittills! En bra dag på gymmet, med andra ord.

comments: Closed